Skip to content

 

Om Light House Company AS

Vi skaper fantastiske resultater med lys – hver eneste dag!

Siden starten har bedriften vokst jevnt. Forretningsideen var å selge lysutstyr til installatører men i 2005 ble det laget en ny strategi og vi startet med konseptutvikling og levering av lys til butikkjeder, samt en mer målrettet satsing mot interiørarkitekter som jobbet med boliger og kontorer.

I 2009 startet vi vår egen produksjon av skinnespotter til butikker, en satsing som var meget vellykket. Etter som produksjonen vokste og krevde ytterligere investeringer måtte vi ta et valg.

Light House er en bedrift som driver med salg og lysdesign, og produksjon i stor skala passet ikke inn i vår strategi. Derfor ble det besluttet at vi i 2014 skulle avvikle produksjon i Norge. I dag jobber vi hovedsakelig med produktdesign og utvikling av egne produkter og selve produksjonen gjør vi gjennom våre partnere i Østen. Vi har fortsatt en liten produksjon i Norge hvor vi på oppdrag fra våre kunder kan produsere unike produkter i liten skala. I 2014 startet vi vårt datterselskap i Sverige, LHC Sweden AB. Året etter åpnet vi vårt avdelingskontor i Tønsberg. I 2017 flyttet vi hovedkontor og lager til Kolbotn sentralt beliggende utenfor Oslo.

Siden starten har vi levert mange banebrytende, kostnadseffektive og miljøvennlige prosjekter både i Norge og Sverige. I Light House Family er vi dedikerte fagpersoner med et enormt engasjement og brennende tro på hva lys kan utrette. Vi jobber i team og leter alltid etter den optimale og unike løsningen for hvert prosjekt.

Høy kompetanse
Vårt fremste varemerke er høy kompetanse. Innen lysdesign, rådgivning og selgende lys. I tillegg er vi en belysningsgrossist med et stort sortiment med over 10.000 ulike enheter. Her har du som kunde alle valg du kan ønske deg: for eksempel våre egenproduserte LED-spoter av topp kvalitet – via et stort spekter fra ledende europeiske produsenter – til spesialdesignede dekorlamper.

Stort spekter
Siden 1997 har vi levert løsninger til alt fra boliger, butikker og kjøpesentre, til offentlige prosjekter og utendørsmiljøer. Bl.a deler av Den Norske Opera, Maxbos flaggskip på Hvam, Trekanten Kjøpesenter i Bodø, Fredrikstad Kulturhus og Fornebu Shopping.

Light House ble også valgt som lysdesignere og leverandør av lys da Optimera skulle bygge fremtidens bolig: et komforthus, som også er et “plusshus” (et hus som produserer mer energi enn det bruker). Huset, som ligger ved Larvik, er tegnet av Snøhetta, og Light House har designet og levert en løsning som optimaliserer både energieffektivisering og komfort for fremtidens boliger.

Miljøfokus
Ingen miljøgifter på avveie, de senere årene har vi hatt stort fokus på miljø og hvordan vi som grossist og lysdesignere kan levere gode miljøløsninger, med fokus på produksjon, energibesparing, reduserte vedlikeholdskostnader og gjenvinnbarhet.

Som medlem av RENAS, landets ledende EE-returselskap, tar vi ansvar for våre produkter også etter endt levetid.

LED
Light House har i snart 20 år hatt stort fokus på LED-løsninger.

Vi har i mange år arbeidet frem LED-løsninger i verdensklasse i samarbeid med Europas ledende produsenter av lys, og i senere tid med bruk av LED i våre egen-produserte Lumen Tools-produkter. I dag jobber vi nesten utelukkende med LED-løsninger i alle type prosjekter når vi leverer våre kunder markedets fremste og mest optimale løsninger. Våre egne Lumen Tools-produkter har høy energieffektivitet og er også utviklet med gode miljømessige egenskaper for bruk i BREEAM-prosjekter.

Overbevisende resultater
Light House er et unikt fagmiljø for den som elsker lys. Vi har entusiasmen, kompetansen, produktene, leverandørene, samarbeidspartnerne og ikke minst kundene. Vi kan vise til fantastiske prosjekter og overbevisende resultater.

Light House Company AS er privateid, og alle eierne jobber i bedriften. Hovedkontor ligger på Kolbotn i Trollåsveien 36, og i Sverige ligger vårt datterselskap i Ørebro.